Brašno od prosa

Proso je najbolji prirodni lek i izuzetno je koristan za ishranu. Pomaže pravilnom radu želuca, hrani pankreas, slezinu i creva. Ima široku primenu.

Detaljnije

Heljdino brašno od oljuštenog zrna

Heljdino brašno dobija se mlevenjem oljuštenog zrna heljde. Koristi se kao dodatak drugim vrstama brašna pri pripremanju raznih jela.

Detaljnije

Brašno od pirinča

Pirinač je namirnica izuzetno bogata skrobom, sa malim procentom masti u sebi. Samim tim predstavlja veoma hranljivu namirnicu.

Detaljnije

Kukuruzno belo brašno

Kukuruzno belo brašno se na našim prostorima obično koristi u ishrani za pripremu proje ili kukuruznog hleba. Dobija se mlevenjem celog zrna.

Detaljnije

Kukuruzno žuto brašno

Žuto kukuruzno brašno proizvedeno je od žutog kukuruza. Ovo brašno dobijeno je finim mlevenjem kukuruznih zrna i žute je boje.

Detaljnije

Pšenično integralno brašno

Pšenično integralno brašno se preporučuje za upotrebu protiv iscrpljenosti, jačanje imuniteta, pravilan rast i razvoj organizma.

Detaljnije

Ražano brašno

Ražano integealno brašno je po strukturi najsličnije pšeničnom integralnom brašnu, ali sa dosta manje glutena.

Detaljnije

Heljdino brašno

Heljda pripada porodici zeljastih biljaka, nije žitarica. Često se svrstava u grupu žitarica zbog sličnosti sa drugim žitaricama.

Detaljnije

Speltino brašno

Spelta je žitarica, koja postoji još od davnina, poreklom je iz Južne Azije. Ona sadrži više proteina od obične pšenice.

Detaljnije

Ovseno brašno

Ovas je poznat kao veoma lako svarljiva hrana, veoma blagotvorno deluje na organe za varenje, pogotovu pri upalama.

Detaljnije

Ječmeno brašno

Ječam je jedna od najstarijih žitarica. Koristi se u pripremi slada za izradu piva. Ječam je vrlo značajan za ljudsku ishranu.

Detaljnije