SMEŠE

Gotove smeše su nutritivno kvalitetni proizvodi napravljeni radi što lakše upotrebe, bržeg spremanja krajnjeg gotovog proizvoda, kao i bogatog ukusa. Mi proizvodimo integralna brašna, samim tim pravimo i gotove integralne smeše za hleb. Za sada u ponudi imamo gotovu smešu za hrono hleb, napravljenu od 4 vrste integralnog brašna.

Gotova smeša za hrono hleb i pogačice

Gotova smeša za hrono hleb i pogačice je pogodna za primenu u hrono ishrani. Sadrži četri vrste integralnog brašna (ražano, pšenično, heljdino i speltino), kao i dozvoljeni aditiv kompanije PIP kao sredstvo za dizanje testa, u veoma malom procentu za celu smešu. Namenjena je za prvljenje bezkvasnog hleba. U uputstvu za upotrebu se nalazi detaljna receptura za pravljnje hrono hleba sa našom smešom.

Sastav smeše:

 1. Pšenično integralno brašno
 2. Ražano integralno brašno
 3. Speltino integralno brašno
 4. Heljdino integralno brašno

Uputstvo za upotrebu

Hrono hleb i pogačice

 1. 750g “Interpak” Gotove smeše za hrono hleb
 2. 3 kašike maslinovog ulja (hladno ceđenog)
 3. 1,5 kašičica praška za pecivo (9g)
 4. 1 ravna kašičica sode bikarbone (5g)
 5. 1,5 dl kisele vode
 6. 4,5 dl mlake vode
 7. Po ukusu seme lana, kima, susama, suncokreta i bundeve – sitno iseckano i proprženo

Suve sastojke sjediniti i izmešati, pa u to dodati ulje i vodu. Dobro izmešati varjačom dok se ne dobije glatko testo. Ostaviti na toplom mestu da odstoji 10 - 15 min. Zatim podeliti testo na 2 - 4 dela, oblikovati kao pogačice i složiti u podmazan pleh (ili samo sipati u kalupe za mafine). Oblikovani komadi se na odgovarajućem rastojanju slože u podmazan pleh i premažu vodom ili uljem. Pre pečenja hleb ili pogačice možete posuti mekinjama ili semenkama. Peći u dobro zatvorenoj rerni (oko 220°) 20 – 30 min, u zavisnosti da li su u pitanju hleb ili pogačice. Ispečeni hleb ili pogačice poprskati vodom i ostaviti ih da se ohlade.