GRIZ

Griz je mlinski proizvod koji je dobija mlevenjem zrna na određenoj granulaciji od 250µm. Griz dobijamo od očišćenog zrna heljde, spelte, raži, pirinča, prosa ili ječma. Pogodan je za spremanje raznoraznih kaša, u slatkoj i slanoj varijanti, za spremanje keksa, štapića, hleba i mafina. Griz je bogat mineralnim materijama, vitaminima, dijetetskim vlaknima i proteinima, dok je sadržaj masnoće veoma nizak (bez trans masti).

Heljdin griz

Griz od heljde se dobija očišćenog zrna heljde. Ima osobine integralnih žitarica - mnogo vlakana, malo masoće i kalorija.

Detaljnije

Speltin griz

Griz od spelte se dobija od očišćenog zrna spelte.Daljim tehnološkim postupkom mlevenja dobija se griz.

Detaljnije

Ražani griz

Griz od raži se dobija od zrna raži prve i druge klase,prethodno prečišćenog od primesa i površinskih nečistoća.

Detaljnije

Ječmeni griz

Griz od ječma se dobija tako što se sa zrna ječma odstrani plevica. Očišćeno zrno se zatim melje, gde se iz središta zrna dobija griz.

Detaljnije

Proseni griz

Griz od prosa je prirodan proizvod. Dobijen tehnološkim postupkom mlevenja očišćenog zrna prosa. Žute je boje i...

Detaljnije

Pirinčani griz

Pirinčani griz se dobija mlevenjem očišćenog zrna pirinča. Bele je boje i ujednačene granulacije. Pogodan je za ishranu...

Detaljnije

Pšenični griz

Pšenični griz je namirnica koja se dobija mlevenjem središnjeg dela zrna pšenice. Karakterišu ga blago žuta boja...

Detaljnije

Kukuruzna palenta

Kukuruzna palenta je odlična namirnca na koju danas ljudi često zaboravljaju, iako ne bi trebali, jer je veoma povoljna...

Detaljnije