Heljdin griz
Griz od heljde se dobija očišćenog zrna heljde. Ima osobine integralnih žitarica - mnogo vlakana, malo masoće i kalorija.
Griz je mlinski proizvod koji je dobija mlevenjem zrna na određenoj granulaciji od 250µm. Griz dobijamo od očišćenog zrna heljde, spelte, raži, pirinča, prosa ili ječma. Pogodan je za spremanje raznoraznih kaša, u slatkoj i slanoj varijanti, za spremanje keksa, štapića, hleba i mafina. Griz je bogat mineralnim materijama, vitaminima, dijetetskim vlaknima i proteinima, dok je sadržaj masnoće veoma nizak (bez trans masti).
Griz od heljde se dobija očišćenog zrna heljde. Ima osobine integralnih žitarica - mnogo vlakana, malo masoće i kalorija.
Griz od spelte se dobija od očišćenog zrna spelte.Daljim tehnološkim postupkom mlevenja dobija se griz.
Griz od raži se dobija od zrna raži prve i druge klase,prethodno prečišćenog od primesa i površinskih nečistoća.
Griz od ječma se dobija tako što se sa zrna ječma odstrani plevica. Očišćeno zrno se zatim melje, gde se iz središta zrna dobija griz.
Griz od prosa je prirodan proizvod. Dobijen tehnološkim postupkom mlevenja očišćenog zrna prosa. Žute je boje i...
Pirinčani griz se dobija mlevenjem očišćenog zrna pirinča. Bele je boje i ujednačene granulacije. Pogodan je za ishranu...
Pšenični griz je namirnica koja se dobija mlevenjem središnjeg dela zrna pšenice. Karakterišu ga blago žuta boja...
Kukuruzna palenta je odlična namirnca na koju danas ljudi često zaboravljaju, iako ne bi trebali, jer je veoma povoljna...