4 Bezglutenska brašna

Kukuruzno belo brašno

Kukuruzno belo brašno se na našim prostorima obično koristi u ishrani za pripremu proje ili kukuruznog hleba. Dobija se mlevenjem celog zrna belog kukuruza. Predstavlja lako probavljiv obork visoko kalorične vrednosti. Koristi se kao dodatak jelima, ali i samostalno.

Kukuruzno brašno sadrži dosta hranljivih supstanci: proteine, ugljene hidrate, masti, vitamine i mnoge mineralne soli, pre svega gvožđe, fosfor, magnezijum i kalijum. Sadrži 18 aminokiselina i vrednih minerala. Brašno od celog zrna kukuruza kroz organizam prolazi brže od ostalih vrsta hrane, što dovodi do toga da se njegovom redovnom upotrebom smanjuje količina otpadnih materija u organizmu. Takođe, njegova redovna upotreba čini ćelije debelog creva jačima, i pojačava se antioksidantno delovanje. Ima energetska, diuretička i okrepljujuća svojstva. Jača srce, mišiće i kosti, poboljšava krvotok. Vlakna u kukuruznom brašnu sprečavaju nagomilavanje štetnih materija u organizmu i sprečava gojaznost.

Pored ishrane, kukuruzno brašno se koristi i kao kozmetičko sredstvo, za razne vrste pilinga za kožu.

Ovaj proizvod postoji u ambalažama od: 1kg, 5kg, 10kg, 25kg.