Bojana Timotijević | 9. Avgust 2017. |

Integralni kolač sa jabukama

  1. 200g-250g “Interpak” pšeničnog integralnog brašna
  2. 1 prašak za pecivo
  3. 2 jajeta
  4. 2 dl jogurta
  5. 50 g žutog šećera
  6. 1 dl kokosovog ulja
  7. 50 g suvog grožđa
  8. 50 g brusnice
  9. 50 g seckanog lešnika
  10. 50 g seckanog badema
  11. 1 limun iscediti
  12. 2-3 kisele jabuke narendati
  13. 1 kašičica cimeta
  14. 1 kašičica sode bikarbone
  15. ½ kašičice muskatnog oraščića

U jednoj posudi umutiti mikserom jaja i šećer (belance i šečer, pa zatim dodati žmance). U to dodati ulje, jogurt i sok od limuna. U drugoj posudi pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i muskatni oraščić. Spojiti suve i mokre sastojke, a zatim dodati ostale sastojke – jabuke, suvo grožđe, brusnicu, lešnik i badem. Sve to dobro izmešati i sjediniti, sipati u podmazan kalup ili tepsiju. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200oC, otprilike 45 minuta.

Ostaviti da se ohladi iseći na tanke šnite. Servirati uz kafu ili mleko, kao užinu, doručak ili večeru.
Prijatno!

Bojana Timotijević | 8. Avgust 2017. |

Dezert

Mafini sa speltinim grizom



Umutiti 2 jaja sa jednom šoljom šećera srednje veličine.

U to dodati:

  1. 10 kašika ulja
  2. 1 čašu kisele pavlake
  3. 1 šolju speltinog griza
  4. 1 šolju pšeničnog brašna
  5. 1 kesicu praška za pecivo


Sve to sjediniti, sipati u korpice za mafine i peći u prethodno zagrejnoj rerni na 200oC.

Nakon 5 minuta u svaki mafin dodati po kašiku krema i nastaviti sa pečenjem.

Prijatno!

Zdrav ovseni kolacici sa bananama

  1. 4 zrele banane
  2. 3dl ovsenih pahuljica
  3. 1dl seckanih oraha
  4. 1/2 kašičice mlevenog cimeta

Priprema:

Izgnječiti 4 zrele (obavezno) banane. Dobro izmešati pahuljice sa bananama i dodati seckane orahe i cimet. Oblikovati kolačiće i ređati u tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni 15-tak minuta na 180C.

Posluživanje:

Veoma su ukusni i topli i hladni. Mogu se koristiti i kao nadev za punjenje pečenih jabuka.