BRAŠNO OD OLJUŠTENOG BADEMA

Bogato je mineralima koji su bitni za zdravlje kostiju. Prirodan je izvor vlakana, kao i antioksidanata. Njegov ukus podseća na marcipan, ša se često pored upotrebljava za izradu hleba jer može zameniti brašno od žitarica u potpunosti.

KOKOSOV PROTEIN

Predstavlja prehrambeni proizvod sa povećanim sadržajem proteina. Kokosov protein se dobija daljom obradom (mlevenjem) kokosove pogače koja nastaje u procesu dobijanja hladno ceđenog kokosovog ulja, mehaničkim ceđenjem punomasnog kokosovog brašna. Pogodan za vegetarijansku, vegansku i sportsku ishranu, imajući u vidu bogat nutritivni sastav.

OSTALE ULJARICE

Brašno od semena lana
Laneno brašno se dobija na specifičan način. Prvo se iz semena lana cedi laneno ulje, a zatim se ostatak od zrna samelje.
Brašno od badema
Brašno od badema je potpuno prirodan proizvod koji se dobija mlevenjem pogače badema koja zaostaje nakon hladnog ceđenja ulja iz jezgra badema.
Brašno od semena bundeve
Proteinsko brašno-prah od semena golice je proizvod koji sadrži duplo više proteina nego meso, pa je samim tim preporučljivo za vegeterijansku i vegansku ishranu.
Brašno od susama
Susamovo proteinsko brašno dobijeno je mlevenjem odmašćenih semenki susama i u njemu su maksimalno očuvani svi hranljivi sastojci...

PLOČICE I KREKERI

Proteinske Kurkuma pločice - pune energije, bez brašna, sa 25% proteina. Sastoje se od semenki lana, susama, suncokreta, ovsenih pahulja, kurkume, začina i biljnog ulja. Savršene za zdrav, energetski, ukusan obrok ili užinu. Bez veštačkih boja i aditiva - sadrži 75% semenki, pogodne za hrono, vegeterijansku i vegansku ishranu.
Proteinske Bundevine pločice - pune energije, bez brašna, sa 25% proteina. Sastoje se od semenki lana, susama, suncokreta, ovsenih pahulja, mlevenog semena bundeve, začina i biljnog ulja. Savršene za zdrav, energetski, ukusan obrok ili užinu. Bez veštačkih boja i aditiva - sadrži 75% semenki, pogodne za hrono, vegeterijansku i vegansku ishranu.
Speltin štapić - 100% integralni proizvod, sa 30% semenki - savršena slana integralna grickalica pogodna za zdrave užine. Sastoji se od krupno mlevenog integralnog brašna od spelte, sa dodatkom 30% semenki lana, susama i suncokreta. Bez veštačkih boja i aditiva - pogodne za hrono, vegeterijansku i vegansku ishranu.
Naš kreker sa 3 zrna - sadrži 45% semenki - susam, lan i suncokret. Zdrav Kreker za one koji nisu ljubitelji integralnih grickalica - sastoji se od belog brašna i skoro 50% semenki i biljnog ulja. Bez veštačkih boja i aditiva - pogodne za hrono, vegeterijansku i vegansku ishranu.

Trileće

Trileće je veoma osvežavajući biskvit-kolač natopljen mlekom i preliven karamelom, koji originalno nosi poreklo iz Latinske Amerike. Na našim prostorima je postao popularan poslednjih par godina. Tres Leches znači tri mleka - u nekadašnjoj popularnoj albanskoj recepturi se koristilo kozje, kravlje i bivolje mleko. Sada, pogotovu kod nas, koristi se kravlje mleko, mleko u prahu i slatka pavlaka. Smeša za Trileće je napravljena tako da se sa samo jednim dodatkom za 5 minuta može napraviti patišpanj/biskvit koji se peče 15ak min. Biskvit je veoma vazdušast. Nakon pečenja, vruć kolač se natapa hladnom pavlakom i mlekom, nakon čega prelivamo Karamel preko kolača. Karamel preliv za Trileće je glavna stvar koja kolaču daje istančan, prepoznatljiv i savršen ukus. Karamel pakujemo u ambalažu od 400g, 700g i 6kg, dok Smešu pakujemo u ambalažu od 900g i 10kg. Savršena, brza, hladna poslastica!

Integralne testenine

Naše integralne testenine se proizvode isključivo od namenskog brašna, integralnog brašna i vode, bez dodatih aditiva, jaja, soli i veštačkih boja. Zdravije su od obične testenine jer sadrže tri do pet puta više vlakana, vitamina i mineralnih materija. Iskoristivost obroka od inegralnih testenina je čak 90%. Testenine od integralnog brašna preporučuju se u ishrani gojaznih osoba, jer pomažu kod dijete za mršavljenje, kao i kod povećanog holesterola u krvi, jer smanjuju ujedno i rizik od moždanog udara. Sa obzirom da se sporo vare, tako da se nivo šećera u krvi podiže znatno sporije, preporučuju se i dijebetičarima. Serviranje integralnih testenina je vrlo jednostavno – kao i obične testenine, sa raznim sosevima, povrćem, u salatama...

Integralni Griz

Griz je mlinski proizvod koji je dobija mlevenjem zrna na određenoj granulaciji od 250µm. Griz dobijamo od očišćenog zrna heljde, spelte, raži, pirinča, prosa ili ječma. Pogodan je za spremanje raznoraznih kaša, u slatkoj i slanoj varijanti, za spremanje keksa, štapića, hleba i mafina. Griz je bogat mineralnim materijama, vitaminima, dijetetskim vlaknima i proteinima, dok je sadržaj masnoće veoma nizak (bez trans masti).